Azt mondjak a tudas hatalom, az amit senki nem vehet el tolunk. Hatalom vagy nem, de jol jon, ha olyan szituaciokba keverjuk bele szandekosan magunkat, amiben tobb veszelyfaktor van , mint hetkoznapi korulmenyek kozott erhet.

Osszeszedtem nehany veszelyforrast, ami turazokat erhet az AT-n.

Az allatvilagbol talalkozhatunk csorgokigyoval, halaszviperaval,  rezesfeju mokaszinkigyoval, voros hiuzzal, fekete medvevel, preri- es szurke farkassal, vaddisznoval, es egyebbek koze tartozik a buzosborz, mosomedve, mokus, a kegyetlen tuz hangya ( aminek csipesere mint kiderult a nyaron eros allergiam van), szunyog, merges szalamander.

Tobbfele fertozes veszely is fennall: Giardia-fertozes/Giardiasis, Keleti lo encephalitis ( virusos agyvelogyulladas), Sziklas hegyi foltos laz, Lyme kor, Verzeses kullancslaz, Schistosoma fertozes, Brucellozis, verhas csak egy par amit erdemes megemliteni.

Ehhez hozza adodik a homersekleti es idojarasi korulmenyek, az ehseg es a fizikum folyamatos terhelese napi 15-25 km kozott, legalabb 15/20 kg-os sullyal. Nem soroltam a serules es balesetveszelyt. A kiszolgaltatottsag mentalis rakeszulest  is igenyel.

Amitol igazan felek, az amit nem befolyasolhatok, ami rajtam kivul tortenik. 5/6 honapig tavol lenni a szerettektol, akiknek esetleg szukseguk lehet ram,… nehez lepes. Szep elkepzeles, hogy van emberfeletti eronk, de nincs, mar be kell latnom, nehany helyzetben meg akkor sem, ha fizikai tavolsag nem problema. Talan az elengedes  lesz a legnagyobb kihivas ezen az uton.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.